Campaza, adventure on wheels
Kampeerplaatsen in België

Waar met een caravan overnachten?

Waar overnachten in België?


Als je met een caravan in België op vakantie wil, heb je verschillende mogelijkheden om te overnachten. Of je nu op zoek bent naar een camping, kamperplaats of wildkampeerplek, populaire optie voor caravanreizigers blijven campings. In heel België vind je campings die speciale voorzieningen bieden voor caravans, zoals caravanplaatsen met elektriciteit en sanitaire voorzieningen. Deze campings zijn vaak gelegen in mooie gebieden, zoals aan de Kust, in de Ardennen of nabij historische steden. Je kunt hier genieten van alle comfort en faciliteiten die een camping te bieden heeft, zoals zwembaden, speeltuinen en restaurants.

Je kan er ook voor kiezen om wild te kamperen met je caravan, mits je je aan de regels houdt. In België is wildkamperen alleen toegestaan op specifieke plaatsen die zijn aangeduid als bivakzones. Deze zones bevinden zich voornamelijk in natuurgebieden en bieden minimale voorzieningen, zoals een waterpomp en een vuurplaats. Het is belangrijk om respectvol om te gaan met de natuur en geen schade toe te brengen aan de omgeving.

Al met al zijn er genoeg mogelijkheden om met je caravan te overnachten in België. Of je nu kiest voor een camping, camperplaats of bivakzone, je kunt genieten van de prachtige natuur en interessante steden die België te bieden heeft.

Bron: Modern Delhi

Kampeerplaatsen In België


Steden


Voor wie de Belgische steden wil ontdekken, zijn er ook verschillende campings beschikbaar. Hier zijn enkele suggesties:

 • Urban Gardens Gent –

  Een oase van rust met veel mogelijkheden om te ontspannen op een boogscheut van het sfeervolle en bruisende stadscentrum.

 • City Camping Antwerp –

  Is een gezellige stadscamping voor gezinnen en toeristen. Leuke randanimatie, keurige plaatsen en een verzorgd sanitair zorgen voor een gemoedelijke sfeer en een perfecte uitvalbasis om de 'Koekenstad' te ontdekken.

Kampeerplaatsen In België


De Ardennen


De Belgische Ardennen zijn perfect voor natuurliefhebbers en avonturiers. Hier zijn enkele campings die je kunt overwegen:

 • Camping La Douane - Bohan.
 • CampingDu Moulin - Malmedy.
 • CampingTro Do Way - Bertogne.
 • CampingMaka - Auby sur Semois.
 • CampingLe Prahay - Bouillon.
 • Campingde L'Ourthe - La-Roche-en-Ardenne.
 • CampingLes Murets - Esneux.

Kampeerplaatsen In België


De Kust


België heeft een prachtige kustlijn met verschillende campings waar je kunt overnachten. Enkele populaire opties zijn:

 • Camping Park De Vuurtoren Knokke-Heist, deze kamping biedt alle nodige faciliteiten en ligt op loopafstand van het centrum.

 • Kompas Camping Nieuwpoort

  is een verrassend complete vakantiebestemming. Je vindt er alle faciliteiten én ingrediënten voor een perfecte vakantie aan zee.

Kampeerplaatsen In België


Wild kamperen


Er zijn er wel enkele regels waar je rekening mee moet houden:

 • Een vrije overnachtingsplaats kan je enkel gebruiken mits toestemming van de eigenaar. Bvb op het erf van een boer.
 • Overnachten op openbare parkeerplaatsen is vaak niet toegestaan.
 • Indien wel toegestaan mag je maximaal 24 uur op zo een parkeerplaats verblijven.
 • Je moet je aan de geldende wetten en regels houden en rekening houden met de omgeving en andere mensen.


Waar vind je overnachtingsplaatsen om toch wild te kunnen kamperen?

Er zijn verschillende websites en apps die vrije overnachtingsplaatsen voor caravans in België aanbieden. Hier zijn enkele populaire opties:


 1. Campercontact: Deze website en app bieden een uitgebreid overzicht van campings en kampeerplaatsen, inclusief vrije overnachtingsplaatsen.
 2. Park4night: Deze app biedt gedetailleerde informatie over kampeerplaatsen, inclusief beoordelingen van andere gebruikers.
 3. Camperstop: Deze website biedt een handig overzicht van vrije overnachtingsplaatsen in België met gedetailleerde beschrijvingen en foto’s.